Törzsizom az ICAROS kezelésben

A tudomány a gyógyítás szolgálatában!

Az ICAROS-VR kezelés központi eleme a törzsizom felerősítése. Könnyed, rugalmas, egészséges mozgáshoz alapvető a törzsizmok ( gerinc melletti izmok, oldalsó- , elülső hasizmok és a lapocka, vállövi izmok) ereje és terhelhetősége.
A gépen a testhelyzet egy plank helyzet, vagyis a térden, könyökön támaszkodva, megfeszített has és gerinc menti izommal a törzset a levegőben kell megtartani.
Amennyiben a törzsizmok gyengék, a hasizom nem tud megfeszítve maradni, a derék "lógni kezd", ami a csigolyák és a közti porckorongok szempontjából nem jó helyzet.

Az ICAROS mint gép tehát igényel egy megfeszíthető, kontrollálható törzsizomzatot.
Ennek eléréséhez először gyógytorna és edzés elemeivel felkészítjük a testet a plank helyzet megtartására.
A gép általi terhelés állítható. A kar és lábtámasz sínen mozgatható, így a könyök-térd távolsága rövidíthető. Minél közelebb vannak a támaszpontok, annál könnyebb megtartani a testet.
Kezdetben ez így egy sokkal egyszerűbb négykézláb helyzetet jelent. Ahogy erősödik a test, úgy távolítható a támasz, a törzs megnyújtottabb helyzetben nagyobb has- és hátizom erőt igényel a megtartáshoz.

Ha a test már elég erős és a legnehezebb plank helyzetben is képes helytállni, akkor is mehet tovább a fejlesztése, méghozzá a programok nehézségi fokának állításával.
A kezdő program egy lebegés, ahol tulajdonképpen még cél nélkül a lebegéssel és a testhelyzettel, valamint a test ( azon keresztül a gép) irányításával ismerkedünk.
Ezt követi a célzott mozgást igénylő "gyűrűs" program, amikor a feladat a gyűrűkön való átrepülés, amik különböző irányban és magasságban vannak. A nehézsege a programnak állítható, a gép érzékenysége is nehezíti a feladatot. A legkisebb rezgésre is mozgásba jön a gép, így a test stabilizálását és irányítását is jobban igényli.

A mozgás és erőnlét fejlesztése kimeríthetetlen, a programok is folyamatosan fejlődnek.
Az ICAROS-VR mint terápia az eddigiekhez hasonlóan ugyanúgy a terhelhetőség emeléssel kezdődik, de az erősödés eredményessége gyorsabb és tartósabb minden eddigi lehetőségnél.
Telefon:+3620 426 37 32
E-mail:info@vrrehab.hu
Telefon:+3630 274 88 27
E-mail:info@vrrehab.hu
Elérhetõségek