Mozgásfejlesztés és tudatosítás

Az ICAROS és a hozzá tartozó program, nem csak egyszerű játék. Olyan személyeknek is nagyszerű fejlesztés, akik csak kicsit szeretnének finomítani a testi stabilizáción, vagy, a rotációs (forgató) mozgások maradtak el valamelyest.

Ez leginkább futásnál, úszásnál, vagy kettlebellnél, illetve küzdősportoknál érezhető meg. A gép az egyenes irányú (előre-hátra) mozgásokat nagyon jól megérezteti. Abban az állapotban amikor a virtuális szemüvegben már fejjel előre érezzük magunkat, gyakorlat nélkül többnyire alig haladtuk el a középvonalat.

Az oldalirányú mozgások a félkörív mentén még több gyakorlatot igényelnek ahhoz, hogy ne egy nagy kontrolálatlan billegéssé váljon.


Amúgy is jól irányított testtel és jó testkontrollal is kihívás a program végigvitele. Általában 10-15 perc a tartható, élvezhető mozgatás, utána már láthatóan bekapcsolnak a kompenzáló izmok, nehezebb a légzés, nagy izzadás várható. Erre számítunk is, így nincs mitől tartani, elfáradás esetén a gépet pillanatok alatt leállítjuk, nem cél a kordinálatlan mozgás gyakorlása.


Eleve edzésben lévő testnél a hangsúly a mozgások összerendezésén és a finomításon van. Nagy és szépen dolgozó izmok is elnagyolják a mozgást amitől a gépen hirtelen jobbra-balra dőlés, vagy előre-hátra billenés történik többször egymás után, mire az izomtónus kontrollálása "beprogramozódik"


Régi vágyam vált valóra az ICAROS megérkezésével, mert így a neuro-musculáris rendszer legmagasabb szintű kapcsolatát programozhatjuk, minden lehetséges irányban tanítva a testtudatot!


Indulásként négykézláb helyzet, majd plank ( nyújtott törzsnél könyök-láb támasz) a fejlesztés, a virtuális élmény pedig abszolut feledteti a test igénybe vételét!


Jelentkezés:
Pap Andrea
andrea@papandrea.hu
06204263732
Telefon:+3620 426 37 32
E-mail:info@vrrehab.hu
Telefon:+3630 274 88 27
E-mail:info@vrrehab.hu
Elérhetõségek