Módszer / Tanulmányok

A tudomány a gyógyítás szolgálatában!

Az ICAROS egy forradalmian új szórakoztató és egyben sporteszköz, mely a virtuális valóságon keresztül a teljesen szabad repülés érzését nyújtja. A virtuális valóság szemüveget felvéve a testet és a lelket is inspiráló környezetekben találjuk magunkat, ahol különböző feladatok végrehajtásával tudunk pontokat szerezni. A gépet teljesen a saját testsúly egyensúlyozásával lehet irányítani. Minden izom mozgásba lendül, igazi virtuális edzés élmény! A programok és az ICAROS nehézségi foka állítható, így a kezdők is könnyen sikerélményeket érhetnek el, és a tapasztaltabb pilóták is tudnak folyamatosan fejlődni.

Módszere a rehabilitációban (orvosi és sport rehabilitáció is): Hagyományos állapotjavító és felerősítő technikák, módszerek amik a fizioterápiában, gyógytornában, mozgáskezelésben jelenleg a leggyakoribbak és legismertebbek, sokszor kevésnek bizonyulnak ahhoz, hogy egy teljes komplex mozgás-, és idegrendszert egy időben magas szinten felkészítsék. Az ICAROS géppel kapunk lehetőséget arra, hogy a vestibularis rendszert a szemmozgás-izomkontrollt, ideg és izomkapcsolatot, dinamikus és statikus izmokat egy időben egymást összekapcsolva fejleszthessük. Az edzésből vagy mozgásból való kiesés az alsó végtag sérülése miatt nagy veszteség, az izomszövetnek és mozgásrendszernek. Az ICAROS ezen időszak alatt is legmagasabb szintű izomerősítést és koordinációs fejlesztést adhatja. Már önmagában a testhelyzet (plank) igénybe veszi a gerinc melletti és a törzs elülső részein elhelyezkedő törzsizmokat, így aktívan tartva az izomrendszert.

Módszere a fitnessben: Hagyományos edzőtermi gépek mellett ez egy olyan technika, amellyel intenzív munkára bírható a szem-kéz kontroll, az egyensúly és koordináció, az izom és idegkapcsolat, és mindez egy időben. Tapasztalatok szerint napi 20 perces edzés is elegendő az izmok fejlesztéséhez.

Telefon:+3620 426 37 32
E-mail:info@vrrehab.hu
Telefon:+3630 274 88 27
E-mail:info@vrrehab.hu
Elérhetõségek